Monumenten

U woont of heeft een bedrijf in een prachtig mooi gebouw met cultuurhistorische waarde en dit gebouw staat op de monumentenlijst. Of u woont in een beschermd stads- of dorpsgezicht en nu wilt u gaan verbouwen. Wat mag en kan?

Als u een monument wilt gaan verbouwen dan zijn de regels vaak wat strenger. Je kunt dan meestal alleen verbouwen als je klein onderhoud pleegt of als het gaat om een inpandige verbouwing die geen gevolgen heeft voor het uiterlijk van de woning of het pand.

Meer informatie?

In de brochure “Bouwbesluit 2012, moeten monumenten voldoen aan de bouwregelgeving?” vindt u informatie of een monument moet voldoen aan de bouwregelgeving.

Omgevingsvergunning aanvragen

Weet u niet zeker of u een omgevingsvergunning nodig heeft? Doe dan de vergunningcheck op www.omgevingsloket.nl

Hier kunt u de omgevingsvergunning ook direct digitaal aanvragen. Hiervoor moet u inloggen met DigiD. Eventueel kunt u er ook een formulier afdrukken om de aanvraag op papier te doen.

Bedrijven en instellingen kunnen aanvragen doen met eHerkenning.

Heeft u de omgevingsvergunning digitaal aangevraagd dan wordt alles verder digitaal afgehandeld.

Vooroverleg (principeverzoek)

Het kan zijn dat u twijfels heeft over de haalbaarheid van uw (bouw)plan. U wilt weten of uw plan past binnen het bestemmingsplan, of u twijfelt of uw plan voldoet aan de welstandseisen? In dat geval kunt u gebruik maken van de mogelijkheid van vooroverleg.

Neem contact op met uw gemeente als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid van vooroverleg.

Contact

Ingenieursbureau Krimpenerwaard

Raadhuisplein 6
2922AD  Krimpen aan den IJssel
0180-514455

mail@tbk.nl

Openingstijden
8.00 uur tot 16.00 uur 
of op afspraak


Inzien bouwdossiers

Mail of bel voor het maken
van een afspraak.